HockeyNews
PLUS

IKO:s första värvning – allsvenskans målfarligaste back

(27235) Alexander Anderberg
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 27 mars 2023

FacebookXWhatsApp

Alexander Anderberg gjorde flest mål av backarna i Hockeyallsvenskan den här säsongen.
Nu är han klar för spel i IK Oskarshamn.
– Jag valde bort ekonomiskt bättre alternativ men det är mycket annat runt omkring som spelat in i mitt beslut, säger han till klubbens hemsida.

Efter att främst ha gjort sig känd som en fysiskt duktig back med ett tungt skott adderade Alexander Anderberg en ny dimension till sitt spel den här säsongen. Efter att aldrig ha gjort mer än sex mål eller 16 poäng under en säsong i Hockeyallsvenskan dunkadea han nämligen in hela 19 mål för Östersund den gångna säsongen.

Den noteringen var han delad etta med av ligans backar och de 37 poäng han samlade på sig totalt gjorde honom till överlägsen vinnare av den interna poängligan och femma i hela ligan på backsidan. Och succén gav eko i hockeyvärlden.

Under måndagen presenterades nämligen Anderberg av IK Oskarshamn där han skrivit på för de två kommande säsongerna.

– Kollar man min Elite Prospect-sida ser man att jag varit runt på ett par ställen de senaste åren. Det har varit lite flängande hit och dit. Det har inte riktigt blivit som jag tänkt i vissa fall. Därför känns det skönt att sajna två år med Oskarshamn och med det få stabilitet, säger Anderberg till klubbens hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!